Återbrukssamordnare

Inom återbrukssamordning på Arqly arbetar vi för att hjälpa våra kunder att integrera hållbara lösningar genom hela projektets gång, från start till mål. Vår återbrukssamordnare identifierar material av hög kvalitet som kan återanvändas och hjälper dig att minska projektets klimatpåverkan genom att skapa ett cirkulärt flöde av resurser.

Från det första skedet tar vi ansvar för att analysera och undersöka tillgängliga material och resurser, anpassa utformningen och konstruktionen efter återbruksmöjligheterna och koppla dig till lokala återbrukshubbar. Oavsett om det handlar om ROT-projekt, nyproduktion eller inredning, är vårt mål att minska behovet av nyinköp, sänka kostnaderna och maximera hållbarheten.

Våra återbrukssamordnare arbetar tätt tillsammans med alla inblandade aktörer för att säkerställa att projektets utformning blir både hållbar och kostnadseffektiv. Vi stöttar dig även under produktionen, från byggledning till logistik och lagerhållning, samtidigt som vi rapporterar klimatbesparingarna och ser till att projektet dokumenteras med hållbarhetsmålen i fokus.

Processen vi följer:

  1. Säkerställa att vi förstår kundens primära målsättning.
  2. Identifiera möjligheter och risker.
  3. Ta fram en process och plan för återbrukssamordningen i det specifika projektet
  4. Inventera i tidigt skede med fokus på kundens behov.
  5. Ta fram förslag på nivåer av återbruk kopplade till kostnader och cirkularitet.
  6. Designa och anpassa projektet utifrån befintligheter som ska återbrukas samt vald nivå.
  7. Stöd under produktionen för byggledning och entreprenör.
  8. Rapportering av resultat, inklusive eventuellt marknadsmaterial och CO2e-besparing.
Närbild fasad - Cederträspån

Relaterade tjänster